1. Клуб займається стилізацією. Чому саме так - див. нижче.
2. Клуб (мова про клуб загалом!) НЕ займається реконструкцією з наступних причин:
а) повноцінну реконструкцію для всього клубу не потягну ні я, ні жодний спонсор;
б) повноцінна реконструкція дуже класно дивиться в варіанті придворної дами чи пажа для фестивалю чи просто для себе; але особисто я ні за які плюшки не випущу в бугурт бійця в повноцінно реконструйованому обладунку, наприклад, 12 століття - мені шкода буде не тільки і не стільки обладунку, скільки самого бійця... Крім того - чи є зміст їхати на полігон (напр., на фентезюшку) в реконструкції?
в) якщо ми збираємось робити шоу (а тільки так ми можемо хоча б частково компенсувати клубні витрати!), реконструкція теж не годиться - уявіть собі кувирок в шосах, і зрозумієте, що цього краще не уявляти... Далі: якщо ви хочете показати технічне володіння мечем, історичні рукавиці для цього не годяться До речі, техніку бою ми теж ставимо свою, а не історичну - історично все було набагато занудніше і менш видовищно
До того ж, як слушно зауважила Оксана, довелося б відмовитися від маси хорошого - і це не лише мобілки, але й, наприклад, окуляри, картопля, сіль і маса інших необхідних речей. Від пива і тютюну, до речі, теж А крім того - треба було б самим ростити і ткати льон, розводити шовкопрядів, видобувати і плавити руду, кувати з неї дріт на кольчуги, а також крадькома стригти гриви і хвости коням біля оперного...
Тим не менш реконструкція і серйозні дослідження в індивідуальному порядку дуже навіть заохочуються. Але - без понтів а-ля "Наша ряба"...
3. Клуб (мова про будь-кого у клубі взагалі!) НЕ займається марсіанством:
а) це моветон;
б) це не трушно;
в) це не красиво;
г) перед пацанами невдобно;
д) спонсор не дасть бабла, а кіношники поб'ють кінокамерами, а як доженуть, то ще й хлопушкою прищемлять...
Така офіційна політика партії. Тим не менш мені теж цікаво почути міркування інших з цього приводу.